onsdag 30 september 2009

I vargtimmen


Borde lägga mig efter denna dag. Kl är 02.23 och känner mig lite sömnig. Full dag; bilen till verkstan för tokservice, oljebyte, filterbyten överallt, koll av allt som kan sitta löst och lysa dåligt, konstiga dörrlampearmaturen i bakdörren bytt, den där som lyser nedåt från dörrarna så man inte halkar och ligger och skriker för full lårbenshals. Alla strålkastarjockar lyser åt rätt håll, handbromsen funkar igen och irriterande meddelandet "Dags för service" på datadisplayen har slutat retas.
Och plånboken blev skapligt tunn efteråt. Men man ska prova på allt, t.o.m. märkesverkstadservice, en gång iaf.
Ikväll skoj med att hjälpa A lite med att göra frågor till frågesport på lill-tv-stationen som är vår granne.
Och jobba förstås.
Imorgon leta sladd till motorvärmarn. Blev plötsligt vinter.
Nu är nog dagen slut.
Natt.
Snark.

måndag 28 september 2009

Hösttröst



Känns som om det är slut på sommarn, ikväll funderade vi på långkalsonger för första gången. I går köpte jag nya vinterkängor. Och idag gick jag ner till sjön och kollade hur mycket det blåste. 9,5 sekundmeter! Rätt in i stranden. Vattnet nafsade efter mina skor och verkade inte alls snällt.
Och nätterna börjar snudda fryspunkten mer och mer.
Fast nu kan man ge fan i gräsklipparn i ett halvår. Hohoooo.
Och stjärntittarsäsongen startar! Tur det finns vintersporter också.

torsdag 24 september 2009

Tugg


Var hos tandläkaren idag för en massa grävande och skrapande arbete. Märkte när jag kom ut därifrån att jag blivit våldsamt hungrig.
Min tes är alltså: Man blir hungrig för att han gräver omkring i käften så att saliven stimuleras, och då reagerar magen och säger "Jihoo, nu blir det käk" och börjar kurra och leva om.
Man blir nästan lika hungrig som när bakfyllan släpper. Då skivad kall blodpuddning på vörtbröd verkar lockande. Med kanderade russin.

Förr blev man hungrig hos tandläkaren för att man visste att man inte fick käka på tre timmar, då plomberna kunde trilla ur annars, men nu är det ju snabbhärdande plast i stället.
Plasten är inget god.
Frågade mannen bakom borren om det inte fanns nåt gott plombmaterial men det sa han att det inte fanns.
Än.

Björn-TV


Kvällens/nattens bästa TV-program: Drömmen om Björnön. Om den norska meteorologen Oddrun som ska vara ett halvår på Björnön i Norra ishavet. Så ska det vara, riktiga filmer om riktiga människor. Som får lära sig skrämma bort eller i värsta fall skjuta isbjörnar om det skulle komma en när hon promenererar i landskapet.
Anna Anka är en seriefigur i jämförelse. Till och med namnet passar som seriefigur. Hon skulle ha fyra fingrar på var hand och vita handskar också.
Världen kanske består av mer än Idoler och kändisar i djungler. Nästa program jag vill se: "Fyrvaktaren" eller "Skomakaren" eller Den resande inseminatören. Vardagsglamour, liksom.

onsdag 23 september 2009

Sandybell, Eufrosyne, Marilyn och Cary

Stod i kö på Storhedsaffär då jag hörde femårig flicka tigga mamma om att köpa kakor. "Men Alison, du vet ju att det inte blir några kakor idag."
Alison?
Och de pratade svenska också.
Pappan eller mamman kanske var från Amerika.
Hade arbetskamrat som ville döpa sonen till Grus. Varför inte? Sten går ju bra. Och Alison. Fast det blev protester från myndigheterna. Grus funkade inte. Och grabben blev så småningom kändis i teatervärlden. Hade han blivit fortare som Grus tror jag.
Och vilka rubriker han hade skapat: Nya Grus-tag, Det är inte sandt!, Gräsligt, Grus! etc.
Man ska inte kasta sten i grushus.
Visste ni förresten att han inte hette Gary Grant, han hette Cary. Jopp!

tisdag 22 september 2009

Så här ...


... kommer det att se ut när dokusåporna nått botten och alla slängt ut sina tv-apparater. Det borde vara den som kommer efter Hollywoodfruar.
Nu är det nära!!!

Aus, ausser, bei, mitt und ditt und datt


År ut och år in från sjunde klass, fem timmar i veckan, höll man på med det här. Men varför? Snacka om slöseri med liv. Man kunde ha jobbat politiskt, man kunde ha lagt nät, tvinnat tråd, knypplat, byggt friggebodar (eller hela hus för den delen), släpat stör, gjort gärsgårdar, gjort en gädda tam, friat, lagat cyklar, vulkat innerslang, träffat trevligt folk som man inte visste fanns, vässat pennor, vinkat till förbipasserande, flinat fånigt, varit lycklig en stund, lagt patience, lagt en patience till, lagat torpargrunder, grävt efter vatten, guld, uran och bärnsten, felat, bett om ursäkt till alla, gett efter, försökt blåsa tillbaka luft i dammsugaren, virkat fodral till tennisracketar, lockat hund och övat sig peka med vänster hand.
Men nej, man satt och sade der, die, den, das och rot-es wein-es. Och fick aldrig nån användning för nåt utom "Fräulein! Noch eines!" eller för att tävla i vem som kom ihåg flest prepositioner som störs av dativ eller ackusativ. Eller styrs?
Ungar! Skolka från skolan när det verkar tråkigt!

måndag 21 september 2009

Färg

 
Med lite Photoshophjälp kan t.o.m. industriområden se skojiga ut.
Posted by Picasa

lördag 19 september 2009

Fröskskoj


J och jag såg Peter Carlsson och Blå grodorna på K-huset i kväll. Jädras vad skitbra!!! De är nog bäst av allt. Jopp. Nästan tre timmar och ingen träsmak.
Ribbitt!

Apropå ingenting....


Får vi presentera en mycket trevlig kanin vid namn Båtsman.

fredag 18 september 2009

Jädras

 

Attans! Det blev höst. Minusgrader i natt.
Ska titta till snöslungan.
Posted by Picasa

torsdag 17 september 2009

Men ändå


Tokfint väder, men ingen paddel i vattnet i dag. Jobb i vägen. Och naturligtvis ska det blåsa. Jämt! Vindstilla höstdagar med spegelblank sjö, var är ni?
Men billigaste elräkningen hittills låg i brevlådan! Jihoo! Tack för det, luftvärmepumpen! .... och den varma hösten.

onsdag 16 september 2009

Mja

Onsdag. Asfalten svart, blöt. Ingen kul post. Köttbullar och makaroner.

tisdag 15 september 2009

Höstängslan


Börjar bli rädd att sommaren kanske kommer ta slut. Måste bromsa lite. Bild från juli med tjejerna i Elvegris kanske hjälper.

Äntligen!


Dagens höjdarfynd: en vitlökspress som kan tänkas fungera och som inte behöver slängas efter en användning för att man inte kan diska den ordentligt.
När man pressar trycks piggarna igenom hålen efter vitlöken och rensar samtidigt som den pressar. Jiho.
Affären börjar på "Clas" och slutar på "on".

Norrporr


Norrskenet är vackert och mystiskt och inte alls så ovanligt. Det syns märkligt nog bäst just nu i september och inte alls på vintern då det är som kallast. Och nu är det 15 grader varmt så man står ut att kolla längre stunder också.

Du är härmed dubbad till kalkon


Apropå TV4:s nya deckare om Kommissarien och havet; TV4 säger att det är en tysk deckare som är dubbad till svenska, men i tablån står att den är tysk-svensk. Så om halva skådespelartruppen är tysk och (uselt) dubbad till svenska i Sverige, så är alltså den andra halvan svensk och dubbad till tyska i Tyskland? Så i Tyskland lider de alltså lika mycket som vi när de ser eländet?
Och replikerna är också lika usla på båda språken.
Tacka vet jag riktiga amerikanska kvalitetsdeckare som inte är onödigt pråliga, inte ens i färg och riktigt spännande.
När jag var sju år och såg Perry Mason genom dörrspringan till vardagsrummet (fick inte titta för mor och far, det var inte lämpligt för barn) var det ytterst mystiskt och upphetsande.

måndag 14 september 2009

Det smakar precis som kyckling

Hel ugnstekt kyckling med ris, majs och otrolig sås! A-team vet hur man lagar mat. Jajamen.
Kluck, kluck.

Synbart och kajaktorka

Idag har jag testat mina bruna för att få bättre glas till datorn och böckerna. Jihoo! Nio år sen sist. Nu ska här läsas!
Och blir bjuden på middag, experimentkyckling hos A och dom. Maxflyt!
Perfekt paddelväder men lite hängig så både Elvegris och Våga får stanna i garaget. 18 grader varmt och små små vågor ute på viken. Måtte det blir fler såna dagar när man är ledig samtidigt. Vinterpaddling för kallt.